חמאת קוקוס (לא נוזלית) 250 גרם
שמנת קוקוס (לפעמים מכונה חמאת קוקוס) מיוצרת מאגוזי קוקוס בוגרים שמכילים בשר לבן קשה (קופרה). את הקופרה מקצצים ואוספים. אחר כך עובר הקופרה תהליך של ערבוב ולישה ארוך מאוד, באמצעות מערבל מפלדה אל-חלד או מאבן.
התהליך נמשך 24 שעות, ובמהלכו מתפרק הקופרה לחלקיקים זעירים ביותר, והוא נעשה חמאת אגוזים עם מרקם של "גבינת שמנת" (להבהרת הדברים: אין הבדל גדול בין שומן ושמן; ניתן להשתמש בשני המונחים).
שמן קוקוס ושמנת קוקוס שימשו כמזון ותרופה מאז שחר ההיסטוריה. האיורוודה (Ayurveda, שיטת הרפואה של הודו) ומערכת הבריאות בפולינזיה משבחות זה זמן רב את תכונות המרפא וטיפוח הגוף של הקוקוס.
