שמן בוראז, שמן בוראג, שמן בורג שמן צמחי! שם בוטני: BORAGO OFFICINALIS מומלץ: לעור יבש, לעור רגיש ולעור מבוגר בעל ריבוי קמטים.ארץ יצור: איטליה שמן בורג הוא שמן צמחי אנטי אוקסידנט ואנטי דלקתי, שמן בוראז הוא שמן צמחי יעיל בטיפול נגד כתמי עור יובש פריחה מקומית, וכן כשמן בסיס לטיפול בפסוריאזיס ובמקרים של דלקות אוטואימוניות, בנוסף, שמן בוראג, משמש גם בטיפולים נגד דלקת פרקים, אקזמות, אטופיק דרמטיטיס ועוד. שמן בורז, נחשב כשמן צמחי יוקרתי ביותר בתעשיות הקוסמטיקה ומשמש כמרכיב מועדף וכבסיס שמן צמחי מצוין לקרמים ומשחות יעודיות.שמן בוראג, מופק מזרעי צמח הזיפן, שמן צמחי זה, מכיל ריכוז גבוה של חומצה לינולאית וחומצה גמא-לינולנית, חומצות אלו הן חומצות שומן חיוניות לבריאות תאי העור